Julklappstips för den politiskt medvetna

Vill du ge en julklapp till kulturtanten, PK-eliten eller den vänsterintellektuella? Oroa dig inte, I got you. Här kommer mina allra bästa julklappstips.

Presentkort på evenemang [I SAMARBETE MED ABUNDO LIVE]

Presentkort är alltid en populär present eftersom mottagaren får välja själv då. Abundo är en prenumerationstjänst där du till ett fast månadspris får gå på teater, konserter, utställningar, dansföreställningar och massa goa evenemang – hur mycket du vill.

Du som läser min blogg får testa gratis i en månad och du kan säga upp när du vill. Använd denna länk för att utnyttja erbjudandet. Dessutom! Nu har du även möjlighet att köpa presentkort med 10% rabatt klicka här för att få 10% rabatt.

Mer kultur åt folket!

Ordinarie pris är 290kr i månaden (eller 550kr om du väljer att ha ett konto där du får gå +1 på allt).

I veckan var jag och såg Bob Hanssons föreställning på Stora Teatern i Göteborg. Den var fantastisk, även om jag störde mig på att Bob Hansson pratade om lackerade naglar, det heter ju målade naglar! Och sen var han ju lite snett ute när han pratade om kvinnors utseenderelaterade ångest. Tycker han borde pratat mer om mäns ångest, för män har så mycket ångest som dom behöver prata om.

IMG_9680.jpg

En god bok

Böcker är en stående klassiker till jul. Själv gillar jag att få böcker, men inte vilken bok som helst utan jag vill ha en bok som väcker tankar, har ett fantastiskt språk eller har en slukande handling. Som ni vet har jag skrivit en erotisk novell, Amelie, som finns utgiven i novellsamlingen Feministisk erotik. Bokförlaget är Leopard förlag, ett litet förlag med en handfull medarbetare som jobbar järnet för att fortsätta kunna ge ut samhällsskildringar, faktaböcker och läskande kvalitetslitteratur.

Vinn boken!

Jag skulle vilja ge dig, som behöver en julklapp till dig själv eller att ge vidare till någon du tror vill ha eller behöver befriande snusk i jul ett ex av boken. Kommentera på detta inlägg och berätta varför du tycker erotik är viktigt. Lämna din kommentar senast onsdag den 12/12-18 så har du chansen att vinna. Du får välja själv om du vill ha en hälsning från mig i boken eller inte.

Vill du istället köpa Feministisk erotik? Du hittar den på Adlibris för 153kr.

Plantamera

En gå-bort-krydda

Bakom Plantamera finns ett gäng ungdomar som skapat dessa perfekta gå-bort-presenter i burk som ett ungt företagande-projekt. Du får hem en pappburk med en förpackning frön och kan sedan snabbt odla upp dina egna kryddor i hemmet. Jag beställde förstås två burkar koriander och en burk persilja. Superfin julklapp eller present till någon du vill ge något som används. 3 burkar kostar 200kr + frakt. Du beställer genom att skicka ett DM på Instagram. Senast den 15 december behöver dom din beställning för att du ska få den innan jul.

Andra bra julklappar för den politiskt medvetna eller kulturellt intresserade är…

  • Köpa prints från lokala konstnärer, illustratörer och fotografer.

  • Smycken i återvunnet silver från små producenter.

  • Egenstickade plagg, gärna i återvunnet garn.

Vill du istället ge en julklapp som inte är en sak? Läs mitt inlägg om det här.