Jag är vänsterns främsta influencer

Jag är vänsterns främsta influencer
vänsterns främsta influencer
32. Alejandra Cerda. PR-person, kulturskribent, vänstern främsta influencer. Driver podden Häxor och kamrater tillsammans med nummer 10.
— Flamman

Förra veckan släppte tidningen Flamman en lista över 100 flammor att hålla koll på. Dom hade listat personer inom vänstern som gör bra grejer för vänstern. På listan fanns jag på plats 32. På plats nummer 10 fanns förstås Rojin Pertow, som jag har podden med, och sedan fanns även min vän Linnea Eriksson och min HYMN-kompis Vesna Prekopic, bland annat. Hela listan finns här.

Det är sällan jag kallar mig själv influencer. Kanske för att jag inte har en så stor plattform (än) eller för att jag gör så mycket olika saker och inte kan försörja mig på min blogg eller Instagram. Men! Jag skulle tycka det var fantastiskt att kunna tjäna pengar på att vara kreatör för varumärket Jandi Heart Eco. Det är ändå ett varumärke jag jobbat med i flera år. Jandi Heart Eco har gjort folk nyfikna på mig och velat göra intervjuer, följare på Instagram och läsare av bloggen har mejlat mig med frågor och sagt att dom blir inspirerade och sakta men säkert hittar fler hit.

Men nu är det dags för ett krafttag. Jag vill att fler ska intressera sig för hållbarhet och kunna se samband mellan konsumtion, värderingar och politiska frågor, och jag vill att det ska vara spännande!

Därför utmanar jag mig själv igen: På 6 månader ska jag dubbla antalet följare på Instagram och besökare på bloggen. I dagsläget har jag ungefär 1020 följare på Instagram och 2000 besök i månaden på bloggen. 30 oktober ska dessa dubbleras. Tror ni jag klarar det?

Ni som är nyfikna på min utmaning som jag lanserade för två veckor sen – I veckan kommer en uppdatering om hur det går!