Jag har rakat av mig håret!

Jag har rakat av mig håret!

Innan jag rakade av mig håret tänkte jag att nu kommer folk tro att jag blivit galen i och med att jag satt igång så många förändringar samtidigt, men oroa er inte, jag mår finfint.

upload.jpg

Hår är ju som bekant politiskt laddat och är aldrig bara det döda ting det egentligen är. Att som ung tjej ha kort hår är ganska accepterat i Skandinavien men att raka av sig håret är fortfarande något som väcker reaktioner. En vanlig meme i dessa sammanhang är bilden på Britney Spears 2007. Rakat huvud verkar förknippas med att psykiskt sammanbrott eller politisk aktivism.

För mig var det en nyfikenhet kombinerat med att jag behövde klippa mig. Sen jag klippte håret kort behöver jag gå till frisören oftare för att behålla frisyren, något jag inte orkar med eller har råd med. Dessutom har jag som sagt alltid varit nyfiken. Hur känns det att inte ha hår? Svar: Superskönt.

Reaktionerna jag fått har hittills enbart varit positiva. När jag la upp den första bilden på Instagram med mitt rakade huvud så fick jag fler likes och kommentarer än någonsin! Alla var supergulliga och sa att jag såg bra ut i det. Till och med min älskade lilla pappa sa att jag såg tuff ut. Många har också sagt att det var modigt gjort av mig. Men hörni, mod är att göra sådant man vill trots att man egentligen är lite rädd för det. Så vill ni raka av er håret men tror att ni inte vågar, utmana er själva!