I fokus: Ekologisk och naturlig mascara

Ekologisk och naturlig mascara

Ekologiskt smink kan vara något av en djungel och har länge haft en stämpel av att vara sämre än konventionellt smink. Jag har använt ekologiskt och naturligt smink i många år nu och har hunnit testa en hel del. Idag tänkte jag därför guidea er lite och berätta om vilka mascaror jag gillar, vilka jag gillar lite sämre och varför.

mascara close up
ekomascara

Regard infini mascara från Couleur caramel

Couleur caramel är precis som namnet antyder en mascara från ett franskt sminkmärke. Mascaran går att applicera rikligt, vilket jag tycker om, eftersom det då går att bygga upp den och göra fransarna fylliga. Den ger även längd även om den går åt det mer klumpiga hållet än förlängande. Förpackningen är en förpackning som fungerar för deras olika mascaror eftersom dessa säljs som refill. Blev utsedd till årets bästa mascara 2018 av Organic Beauty Awards.

En refillförpackning kostar 179kr och hela startkitet som jag har (den du ser i bild längst åt vänster) kostar 399kr. Finns att köpa bl.a. online på Naturligt snygg och Paradiset i Stockholm.

Betyg: 5/5

Precision and care mascara från Annemarie Börlind

Annemarie Börlind är ett tyskt märke som även tillverkar hudvård. Mascaran precision and care ger fin svart färgintensitet och ger fransarna volym. Den innehåller cameliaolja och bambuextrakt som ska vårda fransarna, därav namnet. Jag tycker denna smetar av sig lite under ögat efter ett tag, men jag tycker den ger så fina fransar så jag använder den ändå.

Finns att köpa bl.a. i hälsokostbutiker och Apotea och kostar 187kr.

Betyg: 3/5

RMS Beauty Volumizing mascara

RMS Beautys smink har jag använt i flera år och är väldigt förtjust i deras Lip 2 Cheek och även Un cover up. Denna är dock ny för mig och jag är faktiskt inte jätteimponerad av resultatet. Jag tycker den är lite för tunn, men det kan också bero på att den är helt ny. Eventuellt blir den lite bättre med tiden. Den smular inte och jag märkte inte heller av något utsmetat under ögat. Jag hoppas dock den ger mer valuta för pengarna, eftersom den ligger ganska högt i pris.

Du hittar RMS Beauty på Åhléns och mascaran kostar 330kr.

Betyg: 3/5

mascaror

Estelle & Thild Volume mascara

Ni kanske ser ett tema i mitt val av mascaror? Jag gillar helt klart fluff och fyllighet framför längd och separation när det kommer till mascaror. Och bullar. OK that doesn’t make sense. Också ett märke som även gör hudvård, där är jag dock mindre bevandrad. Estelle & Thild är tyvärr ett sånt märke som är lite hit & miss. Ibland nice, ibland bice. Mascaran då? Detta är andra gången jag köper denna mascara, vilket är väldigt ovanligt för mig, men jag är faktiskt väldigt förtjust i resultatet. Dock måste jag utfärda en stor varning. Den flagnar och smular under dagen och jag vet faktiskt inte riktigt vad man gör åt det, om det ens finns något att göra åt. Men som sagt, fransarna blir fluffiga och fina och den påminner mig lite om mascarorna från Lancôme jag använde förr i tiden.

Estelle & Thild finns på Åhléns, Kicks och online. Mascaran kostar 199kr.

Betyg: 3,5/5

Flora maxi lash från Zuii organic

Det mesta jag har testat från Zuii organic har jag tyckt bra om. Överlag har deras styrka varit att det är högt ekologiskt innehåll på deras produkter och ett hyfsat billigt pris. Jag har inte så mycket mer att säga om den här mascaran mer än att den ger fina fransar och fyllighet - som dock hade kunnat vara lite mer, dock har jag svårt för den plastiga förpackningen och är inget jättestort fan av borsten som också känns väldigt plastig och nästan lite vass.

Finns att köpa online bl.a. på Jordklok (Adlink) för 249kr.

Betyg: 3,5/5

NYR Lengthening mascara

Neals yard upptäckte jag först genom deras hudvårdsprodukter som inte har blivit superfavoriter i mitt badrumsskåp, men som luktar himla gott (alltid något). Det verkar som att denna mascara ska plockas bort ur sortimentet och vet du vad? Jag kommer inte sakna den. Den ger ganska långa fransar, men ingen fyllighet alls. Dessutom är den är alldeles för blöt och rinnig och tynger ner fransarna så det inte syns att du precis böjt dom, vilket är en dålig egenskap för mascara om man precis som jag gillar just böjen och fluffet. Jag vet inte om dom kommer ut med en ny variant, men är villig att testa och ge dom en ny chans!

Vill du ändå testa den kostar den 245kr och finns online.

Betyg: 1/5