Hur blev jag hållbarhetsinfluencer?

upload.jpg

Då och då är det personer som vill intervjua mig och jag är så tacksam över det! Det innebär att jag får prata om det som är viktigt för mig och påminna mig själv och alla läsare om vad det hela kommer ifrån. En fråga är hur jag egentligen hamnade här, som bloggare med fokus på minimalism och hållbarhet, och det ska jag berätta för er…

Omfördelning av resurser har lett till minimalism

I korthet kommer mitt engagemang ifrån ett driv från en socialistisk värdegrund som handlar om omfördelning av resurser, feminism och klasskamp. Visserligen har jag läst enstaka miljökurser, men framför allt är jag samhällsvetare och socialantropolog och barn till flyktingar, vilket har gett mig vissa erfarenheter och insikter. Att stå för jämlikhet innebär för mig att man inte heller vill utnyttja globalt, därför är mitt engagemang för hållbara kläder och minimalism politisk. Ett utnyttjande av naturens resurser innebär ett utnyttjande av människor och vice versa. Ska du bry dig om det ena måste du bry dig om det andra också.

Nu senast är det plattformen Her way som intervjuat mig i deras serie “Powerporträtt”. Se det som din söndagsläsning, hihi! Du hittar intervjun med mig här: Herway.se.

xo