Hållbarhet och klimatkatastrof på Göteborg Film Festival

Foto: Angelica Hvass

Foto: Angelica Hvass

Göteborg Film Festivals program släpptes i tisdag och för er som ännu inte lagt vantarna på det kan jag meddela: Det är riktigt bra.

I år jobbar jag dessutom som seminariekoordinator på festivalen så jag har ganska bra koll på programmet, därför vill jag dela med mig av mina tips och ge er chansen att vinna två årskort + två fribiljetter!

Missa inte detta på Göteborg Film Festival 2019:

Filmen Soyalism

Ett hett debattämne mellan dom som är för veganism och dom som är för köttätande är sojaodlingar. Soyalism är en undersökande dokumentär som visar på sambandet mellan den ökande köttkonsumtionen i Kina och skövlingen av regnskog i Amazonas. Om hur småproducenter slås ut vilket blir problem för den lokala befolkningen. En viktig film om klimatproblem och om mänskliga rättigheter.

Forskaren och författaren Roy Scranton

Roy Scranton är författare och undervisar på Notre Dame-universitetet i Indiana, USA. Han är krigsveteran och har skrivit böcker om både klimatapokalypsen och Irak-kriget. Dels kommer han att hålla en master class och dels kommer han att besöka Klimatpodden som spelar in med publik. En väldigt intressant röst som jag själv hoppas på att få träffa och lyssna till.

Filmen Sons of Denmark

Denna otroligt välgjorda film om ett framtida Danmark är skrämmande nära verkligheten. En fascistisk rörelse med namnet Sons of Denmark har kopplingar till det rasistiska parti som ser ut att vinna det kommande valet. Samtidigt organiserar sig ett gäng för att ta kampen mot högerextremismen. Filmen är spännande, skrämmande och som sagt, inte långt ifrån den situation vi befinner oss i just nu i Sverige.

Filmen Harajuku

Harajuku är en vacker och gripande skildring av en tonårstjejs 24 h efter att mamman tar livet av sig. Om smärtsamma familjerelationer, om att vara tonåring och tjej med en fascination för japansk popkultur. Ta med näsdukar och var beredd på att det hugger i hjärtat.

Tävling! Vinn biljetter till Göteborg Film Festival!

Vill du besöka årets festival? Tre personer kommer att vinna två fribiljetter + årskort var.

Skriv en kommentar på detta inlägg och motivera varför du vill gå. Glöm inte att fylla i mejladress i formuläret. Senast den 23 januari kl.23.59 ska du ha lämnat en kommentar för att ha chansen att vinna. Heja heja!