Helt naturliga produkter hos Lush

Helt naturliga produkter hos Lush

Lush är ett varumärke jag förknippar med starka (lite huvudvärkstriggande) dofter, neonrosa badbomber och tvålar man vill ta ett bett av. Tidigare har jag varit lite skeptisk till Lush på grund av att dom varit förvirrande och ibland själva verkat förvirrade. Deras tagline är "Fresh handmade cosmetics", vilket för tankarna till mild och naturlig hudvård, medan det i själva verket inte varit så. Jag minns även en gång när jag var i London och besökte en Lush-butik och precis börjat gå över till att bara använda naturligt och ekologiskt och frågade i butiken om ingredienserna var organic, alltså ekologiska, och hon svarade ja och pekade på en skylt i butiken. Det stämmer inte, Lush är inte ett företag som enbart använder ekologiska eller naturliga ingredienser.

I veckan träffade jag presschefen på Lush och vi kikade på vad dom har gjort på naturligt vs icke naturligt-fronten och vilka av deras produkter som är helt fria från synteter. 

Den största förändringen som Lush gjort, och som jag tycker är helt fantastisk och är föredömlig, är att de sedan en tid tillbaka tydligt märker ut i innehållsförteckningen vilka av ingredienserna som är av naturligt ursprung. Framöver kommer alla deras produkter ha ingredienserna av naturligt ursprung tryckta i grön text på etiketten, medan dom syntetiska är svarta. Transparens, you guys! Det gillar jag. Jag tycker att företag ska vara tydliga med vad som är vad för att förenkla valet för konsumenten. 

Jag fick även veta att dom återvinner alla sina förpackningar och gör bland annat kundkorgar och nya förpackningar av dom och att dom arbetar med olika sociala projekt. Dessutom har dom ju Charity pot som är en body lotion men även en pengapott som organisationer kan söka pengar ifrån för att göra olika projekt som delar deras värderingar. Det tycker jag som ofta söker pengar för att genomföra olika kultur- och/eller hållbarhetsprojekt är bra.

Sedan fick jag med mig några av deras naturliga produkter hem som jag gärna skriver mer om när jag testat dom lite mer.

Jag hoppas verkligen att fler företag förstår vikten av transparens, för det behövs helt klart när ansvaret, tyvärr, ligger på konsumenten.