Minimalist på 30 dagar: Ge julklappar som inte är saker

IMG_9632.jpg

I SAMARBETE MED ABUNDO LIVE

Fira en minimalistisk jul utan julklappar

Går det att fira jul som minimalist? Hur gör man ens? Vad gör man? Får man ge julklappar till en minimalist? I flera år har jag sagt åt min familj att inte ge mig några saker till jul. Jag vet att dom älskar mig och finns där för mig även om jag inte får fysiska ting av dom. Istället har jag fått andra saker, och själv är jag mycket mer medveten nu när jag ger bort saker än jag var tidigare i livet. (Se erbjudande längre ner i inlägget.)

En julklapp ska vara en kärlekshandling

Visst får du ge julklappar till en minimalist och visst får du ge julklappar som minimalist. Det finns inga regler eller lagar, men som minimalist uppskattar jag hellre en julklapp som är mer av en genomtänkt gåva än en snabbt inhandlad pryl. En julklapp som visar att någon tänkt på mig skulle kunna vara något som knyter an till något jag uttryckt att jag behöver, saknar eller längtar efter – eller något som jag snabbt förbrukar. Det kan också vara en tjänst, att jag får hjälp med något jag tycker är svårt eller en upplevelse tillsammans.

julklappar

Ge en julklapp som inte är en sak

Det finns så mycket julklappar att ge bort som faktiskt inte består av en pryl. Låt mig tipsa om några.

Evenemangstjänsten Abundo är en tjänst du prenumererar på till ett fast pris varje månad. Under den månaden får du gå hur mycket du vill på konserter, operaföreställningar, dansshower, teaterföreställningar, föreläsningar osv osv. Tjänsten fungerar alltså ungefär som Spotify fast för liveföreställningar. Du bokar enkelt på hemsidan och hamnar på gästlistan och kan sedan hämta ut din biljett på plats. Detta är ett sätt att spara pengar på om du ofta går och ser olika kulturevenemang och ett sätt att helt enkelt insupa mer kultur, allmänbildas eller bara göra mer mysiga saker i din vardag.

Abundo har varit gulliga nog att ge mina läsare en gratis månad. Du startar en prenumeration enkelt på hemsidan som du hittar här. Efter din första gratismånad betalar du ordinariepris, du kan när som helst säga upp din prenumeration. Du kan även ge bort en prenumeration i julklapp. Jag som älskar kultur och ofta går på konserter, teater och olika föreställningar tycker det är skitbra att få se så mycket till ett fast månadspris. Tjänsten finns i Stockholm och i Göteborg.

Andra bra julklappar om du inte vill ge en sak är att titta efter andra prenumerationstjänster och appar. Jag kan varmt rekommendera appen Headspace för den som behöver mer meditation. Den är verkligen superfin och bra och inte alls flummig eller hippie om man inte gillar det. Spotify är superpoppis och kan tänka mig att många gärna vill ha en premium-prenumeration.

Tack för att ni ville samarbeta med mig, Abundo!