Minimalist på 30 dagar: Förbered för ett liv som minimalist

IMG_8060.jpg

Under 30 dagar kommer jag att posta ett nytt inlägg om minimalism. Dom flesta inläggen kommer att fokusera på ett specifikt område att rensa ut rent praktiskt, men det kommer även att komma upp inlägg om mina tankar bakom minimalism.

Låt inte dina ägodelar äga dig

Vi äger långt mer än vad vi behöver och tillslut kan känslan av prylar faktiskt tynga en, vi kan till och med känna oss ägda eller kvävda av sakerna vi äger. Saker har ju egentligen inget värde om vi inte känner något för dom, trots det behåller vi saker vi varken blir glada av eller behöver. Vissa saker sparar vi till och med för att vi tror att vi kommer att hamna i konflikter om vi ger bort eller kastar dom. Vi får dåligt samvete och kan känna skuld, kanske för att vi fått sakerna av någon vi tycker om eller behöver behålla en god relation med. Men är det egentligen ett rimligt sätt att förhålla sig till prylar på?

Minimalism är ett liv med bara saker du älskar

När vi flyttar brukar vi gå igenom våra saker och passa på att slänga, men ju närmare flytten vi är och desto mer stressade vi blir hamnar sakerna ändå i en kartong för att rensas ur någon annan gång. Känner du igen det? Jag har gjort så många gånger och tillslut händer det ju aldrig. Sedan ett år tillbaka har jag därför rensat kontinuerligt. Jag tycker att jag har rensat bort allt onödigt men så dyker det ändå upp saker i mitt hem som jag inte behöver eller vill ha. Det beror dels på att jag får saker och dels på att jag faktiskt, tyvärr, fortfarande ibland köper saker jag egentligen inte behöver, så detta är en utmaning även för mig.

Inspiration och utmaning

Min förhoppning är att detta inlägg ska ge dig några tankar om vad du har i ditt hem som du inte behöver, vad du vill göra dig av med och en tanke kring hur du tror att du skulle känna dig om du ägde mindre. Vad tror du?