En vanlig dag i ett ovanligt jobb som kreatör

IMG_8065.jpg

Minimalism & nakenfoto

Som hållbarhetsbloggare och frilansande kreatör består mina arbetsdagar av ganska olika typer av arbetsuppgifter. Väldigt mycket tid går åt att jaga nya uppdrag, arbeta gratis (tyvärr) för att skapa sådant som förhoppningsvis ska generera betalda jobb. Ena dagen i min arbetsvecka kan bestå av att sitter jag och skriver blogginlägg om minimalism och nästa dag fotar jag naket. Här får ni se hur mitt liv i Göteborg ser ut!

På bild ser ni när jag hälsade på Claudia Kent som är fotograf och satt i studion innan jag flyttade in. Ni som följer mig på Instagram och andra medier har säkert sett att jag håller på med ett fotoprojekt där jag fotar naket eller mer avklätt och så hade jag sån tur att få veta att Claudia också gör det! Så jag hälsade på när hon hade en fotografering inbokad med Mikael som var snäll nog att låta mig plåta med.

Claudia Kent
Mikael

Claudia är en sån öppen och generös person som jag tyvärr lärde känna för sent för nu ska hon precis flytta, men jag har träffat så många fina personer i Göteborg på sistone. T.ex. den här fina Rasmus som alltid bjuder med mig överallt. Om det är något jag älskar med Göteborg så är det folks gästvänlighet och bjussighet. Många som jag träffat här har liksom bjudit med mig till sina kompisgäng och är måna om att visa mig nya saker. Långt ifrån alla, men fler än jag upplever gör det i min stela hemstad Stockholm.

Att lära sig fotografera

Jag har också träffat så himla många talangfulla! Angelica Hvass är fotograf och jag träffade henne i början av sommaren när hon fotade mig och jag blir så inspirerad av hennes kunskap och kreativitet. I kombination med att jag lärt känna fler fotografer, vågat testa nytt och kan bolla idéer med såna som henne så känner jag att jag börjar lära mig att fota! I helgen fick jag hänga med hennes självsäkra och väldigt mycket 3-åring Franquie. Hon är bäst!

Rasmus
IMG_7798.jpg
Angelica Hvass och hennes Franquie

Angelica Hvass och hennes Franquie

Franquie, 3 år, fick lördagsgodis

Franquie, 3 år, fick lördagsgodis

Och så influencerlivet..!

Andra saker jag gjort på sistone är att göra intervjuer. Jag har gjort en intervju med tidningen Syre som publiceras senare, där jag nyligen var med i deras panel och uttalade mig om global uppvärmning, idag gjorde jag en intervju med Bohusläns museum som i maj 2019 öppnar en utställning om hållbarhet där jag också fått vara en röst inom hållbarhet. Dessutom laddar jag just nu upp för boklanseringen av Feministisk erotik-boken där jag har med en novell, Amelie. Om du vill träffa mig i Stockholm i november så är boklanseringen öppen för allmänheten och jag finns där och träffas gärna och säger hej, ger en kram, pratar om minimalism eller erotik för den delen. Här hittar du biljetterna dit.

När jag tänker på hur jag jobbade förut så känns detta som en sån himla dröm! Jag har så mycket mindre pengar nu än då, men jag mår så mycket bättre och är med om så mycket mer roliga saker.

Hur ser din arbetsdag ut? Lever du kontorslivet där du vaknar kl.6 och trängs med surisar i kollektivtrafiken eller kan du bestämma dina tider själv? Hur trivs du?