En helg i Köpenhamn

I födelsedagspresent önskade sig min lillasyster en helg i Köpenhamn, så det fick hon! Mina två systrar, två kompisar och jag åkte dit på fredagen och åkte hem på söndagen. För att summera helgen: Vi åt och åt och åt och gick en del.

Vi bodde i en jättemysig lägenhet vi hittat genom Airbnb. Dom som bodde där var i sin sommarstuga och passade då på att hyra ut lägenheten som låg i ett nybyggt område som heter Sluseholmen. Det påminde om Hammarby sjöstad i Stockholm. 

20180323145859_IMG_3899.JPG

Första morgonen i Köpenhamn åt vi frukost på ett ställe som heter Fars dreng. Det var fantastisk gott, men eftersom vi var fem personer fick vi vänta ett tag utanför men det var det helt klart värt. Vi var på Ny Adelgade 7, men det finns även på Rosengården 12.

Min lillasyster Amaya när vi väntade utanför Fars dreng.

Min lillasyster Amaya när vi väntade utanför Fars dreng.

Sedan gick vi på stan. Tvärs över gatan från Fars dreng hittade jag en liten butik som sålde ekologiskt och naturligt smink och hudvård så jag smet in och fick med mig en highlighter, ett läppcerat och en flytande eyeliner som jag gärna skriver mer om i ett senare inlägg.

Mina systrar och deras kompisar ville shoppa på Strøget och i vanliga klädaffärer så jag kilade iväg själv och tittade ibland annat n på biblioteket och hittade ett par second hand-butiker. Bland annat butiken O-S-V på Peder Hvitfeldts Stræde 4 som hade utvalt mode i min smak. Jag hittade även en liten butik med en varm och gosig tröja som jag tog på mig direkt eftersom det var kallt på stan. När jag kom hem la jag mig och vilade i soffan med en inredningstidning. Mmm...

Butiken O-S-V Second hand på Peder Hvitfeldts Stræde 4 hade mycket fint. Här ett par Dr Martens.

Butiken O-S-V Second hand på Peder Hvitfeldts Stræde 4 hade mycket fint. Här ett par Dr Martens.

Alejandra Cerda with Design magazine

På kvällen gick vi ut och åt. Första kvällen åt vi pizza på och den andra kvällen åt vi tapas på ett jättespännande ställe som jag verkligen kan rekommendera, Temporada tapas bodega på Åboulevard 23. Låt er inte skrämmas av deras fula hemsida som ni hittar här, maten var fantastisk och servicen utmärkt. Det är ett litet ställe av den mer fancy typen som får dig att känna dig uppmärksammad och väl omhändertagen. Vi blev bjudna på ost och dessertvin eftersom det var Itzanas födelsedagsmiddag. Dom spelade även Ja må hon leva i högtalarna när dom kom ut med efterrätten. Deras koncept är en fast tapasmeny, mer av en avsmakningsmeny, som går att flexa lite om man är vegetarian. Absolut inte ett traditionellt tapasställe så inget för dig som är sugen på patatas bravas men passar dig som gillar udda kombinationer och att äta länge.

Min lillasyster Itzana

Min lillasyster Itzana

Vår kompis Maria med världens finaste fräkniga hy

Vår kompis Maria med världens finaste fräkniga hy