Den perfekta vita T-shirten

På bilden: Halvpolo i en kortare modell från By Signe och svarta jeans från Nudie jeans.

På bilden: Halvpolo i en kortare modell från By Signe och svarta jeans från Nudie jeans.

upload.jpg

Vit t-shirt har nog varit ett basplagg i dom flestas garderob sen flera decennier tillbaka. Från att ha använt den vita t-shirten som ett plagg under andra plagg så har den nu blivit det plagg vi ser oftast. Själv älskar jag att ha en vit t-shirt och varierar mellan modeller. Här kommer några hållbara favoriter ur min garderob.

Filippa K i tencel

Denna köpte jag på en second hand i Göteborg för typ 120kr, dyrt kan tyckas för ett second hand-plagg, men det var faktiskt helt nytt. Antagligen från något lager som Filippa K lämnat in. Tencel framställs av cellulosa från trä, det är ganska flowy och faller fint och lätt. Superskönt att ha när det är varmt ute (typ i somras när jag köpte det). Det är inte helt ovanligt att hitta plagg i nyskick i second hand-butikerna, så det är helt klart värt att kolla där även efter vita t-shirts.

Halvpolon från By Signe

By Signe är ett danskt märke som tillverkar kläder på ett etiskt sätt i hållbara material. Denna lite croppade top med kort ärm och halvpolo består av en blandning av bambu och bomull och är strethcig, mjuk i tyget och superskön att ha på sig. Flera liknande varianter finns i deras webshop By Signe.

Längre ärm i bomull från Armedangels

Armedangels är ett tyskt etiskt märke som säljs i några fysiska butiker i Sverige som Thrive i Göteborg och Adisgladis i Stockholm. Denna t-shirt är i ekologisk bomull, tillverkad i Portugal under schyssta omständigheter. Rekommenderar er att kika in butikerna för dom har mycket schyssta basplagg, men också plagg i lite roliga färger.

Den klassiska t-shirten

Nudie jeans är ett märke som länge arbetat med social och miljömässig hållbarhet – på riktigt. Dom tog själva initiativ till att höja lönerna bland dom som tillverkar deras kläder, jobbar mycket med att öka spårbarheten från materialen, är väldigt transparenta och har sitt huvudkontor i Göteborg, bara en sån sak. Denna är nyast i min garderob och har en liten framficka och lite tjockare bomull. Superskönt nu när det är lite kallare. Finns i fler färger. Unisex-modell. Jag använder den i storlek XS.