Den minimalistiska livsstilen sprider sig

IMG_9123.jpg

Fler influencers gör hållbara val

Det kan verka lite motsägelsefullt men jag följer väldigt många influencers på YouTube. Bland dessa finns en stor andel som är beauty influencers, alltså personer som recenserar smink och visar sminkningar på YouTube. För mig är det avkoppling att lägga mig i soffan och kolla på deras sminkningar och prat samtidigt som jag dricker mitt te och suckar besviket åt den överdrivna konsumtionen. Framför allt när jag ser på Tati Westbrooks videos (ni som vet, ni vet). Men på sistone har jag noterat en minimalistisk trend även hos influencers som inte har minimalism eller hållbarhet som sin nisch – vilket jag jublar åt!

I veckan såg jag att beauty influencern Samantha Ravndahl bestämt sig för att inte längre ta emot några PR-utskick för att det är sånt slöseri och skapar så mycket skräp. Hon får så mycket utskick av smink, kläder och prylar att hon behövt sätta upp ett eget system för hur hon ska sortera skräpet och boka extra upphämtning av sopor. Även den superhärliga Patricia Bright har sagt nej till mer PR-utskick och jag ser fler som blir mer medvetna kring sina egna val. Även om dessa personer inte kallar sig minimalister eller är nischade inom hållbarhet så kan man se att folk inte längre vill fylla sina hem med massa prylar. Glädjande tycker jag.

Vill du inspireras ytterligare av hållbarhetsbloggare? Här är några bloggar du borde spana in.

Fröken Minimalist

Tess Waltenburg

Johanna Nilsson

Och några YouTube-kanaler jag gillar som fokuserar på minimalistiskt och hållbart.

Jenny Mustard

Pick up limes