Dagstur till Rosendals trädgård i Stockholm

Rosendals trädgårdar, eller Rosendals trädgård som jag är van att kalla det, ligger på Djurgården och är enkelt att ta sig till. Dessvärre verkar mest utländska turister hitta dit, är vi stockholmare dåliga på att turista i vår egen stad?

IMG_2436.jpg
IMG_2409.jpg

Hållbart café med veganskt fika

Jag har ett minne från när jag var liten att vi åkte hit och fikade, mitt i en trädgård bland massa blommor. Jag tyckte det var så fint och sedan dess har jag varit här ett par gånger. Min fästman Love hade aldrig varit där och eftersom vi äntligen (!) har semester tillsammans så tog jag med honom dit på en dagstur. Hela Rosendals trädgård satsar på biodynamisk odling och hållbarhet, så här beskriver dom det själva:

“Vi drömmer om en värld där vår konsumtion är i samklang med naturen; en värld där vi kan leva det goda livet utan att tära på jordens resurser.”

Det vill säga exakt det jag vill att alla ska leva efter! Deras café fokuserar alltså på hållbart och närodlat och det finns både matiga veganska mackor, veganskt fika (just veganskt fika är man tyvärr inte bortskämd med) och flera olika goda tesorter, d.v.s. allt jag behöver.

Vegansk macka med vit bönröra, salvia, nötter och annat gott.

Vegansk macka med vit bönröra, salvia, nötter och annat gott.

Vegansk bärkaka med smak av kardemumma serverad med vaniljsås.

Vegansk bärkaka med smak av kardemumma serverad med vaniljsås.

Självplock av blommor

Mina favoriter med Rosendals trädgård, förutom att det går att ta sig hit med SL-kort, är gratis och supervackert är att titta in i Plantboden. Lusten att äga en trädgård, skrota runt bland blommor och i framtiden ha små lockiga barn som leker bland växterna har vuxit sig stor både hos mig och Love. Vem kunde tro det? Min andra favorit är att låna en sax i Plantboden och gå ner till självplocket och plocka en fin bukett. Bland deras blommor hittar man allt möjligt, dahlior, solrosor, bronsfänkål och massa jag inte kan namnet på, man plockar sin egen bukett och blandar precis som man vill, och sedan betalar man per hekto i Plantboden. Fantastiskt!

IMG_2435.jpg
Rosendals trädgårdar
IMG_2448.jpg
Jag gav kameran till Love och han gick loss.

Jag gav kameran till Love och han gick loss.

Hur du hittar till Rosendals trädgård på Djurgården

Du tar spårvagn 7 från T-centralen och åker till Bellmansro. Spårvagnen stannar precis utanför trädgården och du knatar bara in, det är lätt att hitta! Åk hit oavsett om du har barn eller inte, för det är för fint att missa en sån här gratispärla mitt i Stockholm.