Behövs en bok om hållbarhet och minimalism?

upload.jpg

Snart utgivning av Feministisk erotik

Det har verkligen rullat på med roliga och oväntade uppdrag och förfrågningar den sista tiden. Bl.a. ska den erotiska novellen jag skrev för Leopard förlag publiceras i en novellsamling med namnet Feministisk erotik i november. Det kommer att bli boklansering med fest och hela fadderullan, och dessutom ska ställa ut erotisk konst. Om någon är sugen på att gå kan jag säkert lösa biljetter, men det är alltså i november i Stockholm.

Ska jag skriva en bok om hållbarhet och minimalism?

I veckan fick jag även ett mejl från ett annat förlag som frågade om jag vill skriva erotik för dom och idag träffade jag redaktören för projektet på Bokmässan. Jag blir såklart hemskt smickrad av alla typer av förfrågningar men just denna valde jag att tacka nej till. Anledningen är enkel: Jag vill skriva om hållbarhet och minimalism. Uppdraget som erotisk novellskribent var en rolig och otippad förfrågan i vintras, men jag känner att mitt hjärta slår för en annan typ av samhällsfrågor, även om jag såklart gärna pratar om relationer och feminism också. Jag pitchade en bokidé för förlaget jag träffade idag och redaktören lät intresserad och vi ska hålla kontakten om min idé, men jag vill fråga er: Skulle ni vilja läsa en bok om hållbarhet och minimalism med ett genomgående politiskt perspektiv?

Själv känner jag att det mesta på temat hållbarhet och minimalism är väldigt vitt och väldigt medelklassigt och ofta saknas medvetenhet om klassfrågor och överlag ett övergripande perspektiv. Det är ju vad jag försöker göra här i bloggen, men i en bok skulle det bli mer samlat. Jag vill jättegärna veta vad ni tycker, er åsikt är viktig för mig, för är det inte något som ni är intresserade av så är det ju helt onödigt. Men är det något ni skulle uppskatta så vill jag självklart skriva en sådan bok för er!

Skriv jättegärna en kommentar här, eller mejla mig på hello@jandihearteco.com om du vill vara mer privat.

xo