Att vara influencer inom hållbarhet, går det?

Att vara influencer inom hållbarhet, går det?
Foto: Angelica Hvass

Foto: Angelica Hvass

Förra veckan gjorde kreatörsplattformen Ada Sweden en intervju med mig och kallade mig hållbarhetsinfluencer. Jag brukar dra mig för att kalla mig influencer eftersom det ger folk en bild av att jag sysslar med något jag inte gör, men med begreppet hållbarhet framför blev det ju faktiskt ganska rättvisande.

Ni får gärna läsa intervjun som Ada Sweden gjorde med mig, där jag pratar om just detta. Den hittar ni här.

Vad är en hållbarhetsinfluencer?

Som influencer inom hållbarhet, alltså hållbarhetsinfluencer, så arbetar jag för att inspirera och informera om hållbarhet och minimalism. Det innebär att jag måste sålla bort väldigt många potentiella samarbetspartners eftersom jag inte vill arbeta med företag som inte arbetar hållbart. Det gör det också mycket svårare för mig att tjäna pengar på mitt content, och att växa i antal följare. Därför är det supertacksamt att få era likes och ert stöd. Tack för det hörni!

Hur tjänar man pengar då?

I dagsläget frilansar jag med annat inom kommunikation, men i framtiden vill jag att Jandi Heart Eco ska vara min huvudsakliga inkomstkälla. Det finns väldigt många andra sätt att tjäna pengar på i sitt influencerskap som inte handlar om att kränga prylar. När jag jobbade på föreningen Fair Action gjorde vi samarbete med influencers för att informera om Agenda 2030, t.ex. Så ett sätt, och det sätt som jag vill göra samarbeten på, är att jobba ihop med föreningar, men även företag som arbetar hållbart och för hållbarhet. 

Vilket ansvar har influencers över sina samarbeten? Det är en fråga jag gärna skriver mer om, men först vill jag höra era tankar. Vad tycker ni? Mitt snabba svar finns i intervjun med Ada, ifall du är nyfiken.