Att leva som man vill bli ihågkommen

Alejandra blogg

Det finns två frågor som jag tror att alla tänker på då och då, men som jag tänker på väldigt väldigt ofta. Ibland flera gånger om dagen. Dessa är “Vem vill jag vara?” och “Vad vill jag göra med mitt liv?”. Frågorna låter väl existensiella men i mitt huvud handlar det snarare om praktik än teori.

Vem vill jag vara?

Efter åratal av terapi, dagboksskrivande och pratande med vänner och familj så har jag ganska bra förståelse för vem jag är – och har egentligen hittat mig själv för ganska länge sen. Jag vet mina styrkor och mina svagheter, jag vet hur folk uppfattar mig, jag vet hur jag reagerar och agerar i olika situationer, jag kan mina beteenden. Men jag tänker väldigt ofta på vem jag vill vara. Hur vill jag att folk ska komma ihåg mig liksom?

Mitt svar på det är i stora drag att jag vill bli ihågkommen som storsint, generös och kunnig. Och jag vill att mina vänner ska minnas mig som rolig, omtänksam och lojal. Jag vill vara en god vän, en tolerant medmänniska och en person med integritet.

Vad vill jag göra med mitt liv?

Jag tror dom allra flesta vid någon stund i livet ställer sig frågor som har jag rätt jobb? Är min relation rätt? Borde jag göra mer? Borde jag göra annat? Jag är livskrisens mamma och ställer mig dessa frågor dagligen i vissa perioder. Och då kan det handla om att jag känner efter vad jag vill ägna just denna dag åt, men ibland även mer förlamande frågan vad håller jag egentligen på med?

Just nu känner jag att jag vill ägna mer tid åt min fysiska kropp, att laga mat och att vara utomhus när solen sticker fram. Jag vill också fortsätta utmana mina rädslor och lära känna fler kreativa människor.

Hur pass medvetna är dina val? Upplever du att du ens har några val? Hur vill du leva ditt liv?