Allt ska bort! En liten guide över hur du gör dig av med allt du inte behöver

Dags för flyttrensning, minimalism eller bara själslig omstart? Jag har själv storrensat dom senaste veckorna och ger här några tips på var du kan lämna in sakerna och få en slant eller återvinna. Nu ser jag fram emot att leva mitt liv minimalistiskt.

Kläderna
Jag började med kläderna. Det som är i fint skick och varit märkesplagg har jag gått med till Judits Second Hand och till Pearl Second Hand. Det som inte har varit i fint skick men inte lika eftertraktade märken har jag gått med till Myrorna. Ett fåtal plagg har jag slängt eftersom dom inte varit i tillräckligt fint skick. Samma procedur med skor.

Källaren
Jag tog sedan en titt i källaren där det mesta var möbler jag inte ville ha och prylar som var mitt ex. Jag bad honom hämta sina saker och mina egna möbler jag inte längre ville ha la jag upp i en FB-grupp gratis och blev inom kort av med allt.

Elektroniken
I klädkammaren har jag lådor med gammal elektronik . Jag hittade gamla mobiltelefoner, laddare, batterier och sladdar.  Tre mobiler skickade jag i helgen till Panta luren som köper ens gamla mobiltelefoner. Sladdarna har jag lagt i en påse för att lämna till miljöstationen och batterier och plastprylar lämnade jag på återvinningsstationen vid min bostad.

Böckerna och kurslitteraturen
En av dom största lättnaderna att rensa ur var igår när jag gick till Campusbokhandeln med två kassar gammal kurslitteratur från när jag pluggade. Det visade sig att dom tillsammans var värda nästan 3000kr! Pocketböcker och skönlitterärt har jag lämnat till Myrorna.

Tacka dig själv!
Jag gick och köpte snittblommor som tack till mig själv. Minimalism handlar inte om att inte äga Något, utan att bara äga sådant som på riktigt gör dig glad och inget gör mig så glad i hjärtat som en bukett fina blommor.


Här kan du lämna in:

Pearl Second Hand i Hornstull – Säljer på kommission och är väldigt smidigt eftersom dom sätter in pengarna på kontot, men finns även andra butiker runt om i Sverige där du kan lämna in kläder.
Myrorna och liknande – Tar emot allt som är i rent skick; möbler, böcker, kläder, porslin. Säljs, men du får inget för pengarna utan pengarna går till deras verksamhet och sociala arbete.
Återvinningen – Finns alltid i närheten av flerbostadshus. Här kan du lämna tidningar, papp, plast, metall och vanliga batterier.
Miljöstationen – Här lämnar du gammal elektronik, målarfärg och annat som innehåller sådant som inte bryts ner i naturen. I Stockholm har vi Mobila Miljöstationen som kommer runt och ställer sig på olika platser så man inte behöver åka iväg. Schemat finns här.

Läs även: Att rensa enligt KonMari-Metoden