Vad hållbart mode har att göra med 1 maj

Idag är det 1 maj - en dag som är viktig för arbetarrörelsen. En dag då jag tycker vi ska tänka på, eller i vissa fall inse, hur mycket tidigare generationers klasskamp betytt för det vi idag tar för givet. Men vad har det med hållbart mode att göra? Häng med på en liten historielektion och varför hållbart mode är en fråga om att stötta en klasskamp.

Vad hållbart mode har att göra med 1 maj

Flytten från Göteborg

Sorgen jag känner över att lämna Göteborg känns likadan som när jag gjort slut med någon. Det känns tomt och mörkt i bröstet och jag har mest velat ligga och stirra, för jag inte orkat göra något vettigt. Men i Stockholm har jag Mad Luck, och nymålade rosa väggar.

Flytten från Göteborg

Hur jobbar man som bloggare?

När folk frågar vad jag jobbar med svarar jag nästan alltid olika saker. Till någon säger jag att jag “skriver saker, fotar och sånt” medan någon annan får svaret “jag frilansar inom kommunikation, hållbarhet och driver kulturprojekt” och en tredje kan få något helt annat. Sanningen är att alla svar är lika sanna. Låt oss gå igenom några vanliga frågor och svar kring bloggare och bloggande och hur det är i mitt fall.

Hur jobbar man som bloggare?

Att flytta till Göteborg som stockholmare

Nu har det snart gått ett år sen jag flyttade till Göteborg från Stockholm, kan ni tänka er? Snart ett år. Det känns som igår. Många har frågat mig, med förvåning, varför jag flyttade till Göteborg och hur det är att leva här som stockholmare. Här kommer mitt långa svar.

Att flytta till Göteborg som stockholmare

Årskrönika: Jag fucking älskar livet

Året började rastlöst i Stockholm. Jag längtade bort. Jag var trött på att inte ha råd att bo ensam i min lägenhet, trött på att betala 105kr för ett halvkasst husets vin och på att alla i stan undvek ens blick och såg ut som att dom trodde dom gick en catwalk. Jag var så jävla trött på Stockholm, min hemstad. Jag bestämde mig för att dra. Du anar inte vad som hände sen…

Årskrönika: Jag fucking älskar livet