Mitt år 2017!

img_5033.jpg

Det här är alltid lika delar kul och lika delar jobbigt, men i år kan jag säga att det jobbiga mest består i att försöka komma ihåg vad som hänt under året. Se vad jag gjort, månad för månad och låt oss imponeras av att jag mindes trots guldfisk.

 

Januari

Jag började frilansa. Mitt första uppdrag som frilansprojektledare var åt Riksteatern. Det var roligt och spännande och lite läskigt. Jag bodde med Jocke och vi kämpade på.

 

Februari

Jag började jobba med Tempo Dokumentärfestival, vilket var första filmrelaterade jobbet för mig. Fick mersmak för film, såg massa dokumentärer och lärde känna massa fantastiska kulturarbetare. Började även jobba med Influencers of Sweden och blev projektledare för konferensen. Började en kurs i copywriting på Forsbergs och hade geniet Embla Sue Panova på delar av kursen.

 

Mars

Projektledde konferens och jobbade med Tempo trots att jag var sjuk under festivalveckan så jag tappade rösten helt i två dagar, oops! Jag och Jocke gjorde slut och jag flyttade till en kompis en period. Var stressad och förvirrad och glömde massa saker hela tiden.

 

April

Flyttade hem igen och Jocke flyttade till en kompis. Var emotionellt lite rörig i huvet. Gjorde praktik på contentbyrån Kapybara och fnissade åt att jag skrev åt bl.a. Härliga Hund och skötte deras Instagram, lärde mig massa om hundar med andra ord. Gjorde musikvideo till bandet Delagoon. Kände mig stressad och fortsatte glömma bort saker.

 

Maj

Praktiserade klart på Kapybara och började hänga med Madeleine och Linnea. Jag och Jocke skrev under bodelningsgrejs och jag insåg att jag aldrig varit så vuxen i hela mitt liv. Min roomie Naomi flyttade in. Valdes in i styrelsen i min bostadsrättsförening.

 

Juni

Började praktik på startupen Qasa där jag var projektledare för en kampanj. Hade klänning på mig och tyckte livet var ganska gött. Solen sken och jag lekte med Madeleine och Linnea. Arrade Sustain & Rethink med Lisa Gautier från The Pasta Haters. Började dejta en person med fräknar.

Juli

Fortsatte på Qasa. Var ute på galej med mina kompisar. Min kusin Natalie gifte sig äntligen med Cristian och vi gick på ett superfint bröllop. Tyckte nog generellt livet var ganska härligt.

 

Augusti

Jag gjorde klart jobbet på Qasa och sen var jag ledig. Minns inte vad jag gjorde så jag tror mest jag gick runt i solen och var glad.

 

September

Började jobba med Madeleine och Feministisk Höstmarknad. Jobbade mycket med Christine Nord och karriärscoachningen och funderade på hur jag vill känna mig i yrkeslivet, vad som är viktigt för mig, vad som driver mig osv. Väldigt viktigt och givande. Blev dumpad av den fräkniga personen.

 

Oktober

Började ett uppdrag åt Nobelmuseet som kommunikatör. Lärde mig massa av deras grafiska formgivare Johan Cnattingius om bild och hur man tittar på bild. Såg föreställningen Thunderstruck som är en av mina bästa konstupplevelser någonsin. Startade podden Häxor och kamrater med Rojin Pertow.

Häxor och kamrater Rojin Pertow & Alejandra Cerda

 

November

Påbörjade ett jätteroligt uppdrag åt Debattspelen som debattcoach för ett gymnasielag. Försökte coacha dom mitt allra bästa i argumentation och debatt och samtidigt peppa och vara bestämd. Dom kom på tredje plats i finalen! Men också den tyngsta månaden i år. Två personer i min närhet gick bort och jag gick på deras begravningar. Träffade en katt från Göteborg. Klippte håret kort!

 

December

Jobbade under Nobelveckan och lärde mig massa om Nobelpriset, började jobba med 2018 års Tempo-festival som ackrediteringsansvarig och pressassistent. Bestämde mig för att flytta till Göteborg i mars 2018!

~~~~~

Yup, I said it! Jag flyttar nästa år och är superpeppad men också lite nervös inför det.

Nu ska jag fundera över nyårslöften! Vad har ni för löften?