Kicks gör samarbete med Stockholm vatten och avfall

img_0465-e1511260464947.jpg

Hej hej hej! Nu ska jag skriva om en peppig sak! I veckan skickade Kicks ut ett pressmeddelande om ett inlett samarbete med Stockholm vatten och avfall. Samarbeten syftar till att omhänderta kosmetiskt avfall på ett miljösäkert sätt. För som ni kanske vet, eller inte vet, innehåller mycket av det vi har i våra badrum miljöfarliga kemikalier, t.ex. nagellack, hårspray osv. Nu äger kanske inte jag så mycket av just sånt, p.g.a. *ekoperson* och jag brukar lämna allt till den mobila miljöstationen som kommer och plockar upp grejerna, men jag tycker det är SÅ FETT med detta initiativ.

Jag tror att problemet är att vi generellt har dålig koll på vad som ska lämnas in till miljöstationen och att miljöstationerna är för få och ligger för långt bort. Jag tror det är få personer som skulle åka till en återvinningscentral för att kasta ett gammalt nagellack, men om det går att kasta på nära håll tror jag att vi är mer benägna att göra det eftersom dom allra flesta faktiskt vill vara schyssta mot miljön.

Jag hoppas att det framöver blir möjligt att lämna in avfall i alla Kicks butiker och inte bara i butikerna i Stockholm (som ingår i pilotprojektet).

Dessa Kicks-butiker kan du lämna in ditt avfall till: 

Mood-gallerian, Gallerian, Hornstull, Ringen, Fältöversten, Fleminggatan, Globen, Högdalen, Kista, Farsta, Skärholmen och Vällingby. 

Detta räknas som kosmetiskt avfall:

Nagellack, hårborttagningsmedel, hår- och brynfärg, parfym, skönhetskrämer, läppstift och sprayburkar.