Pressmeddelande podcasten Häxor och kamrater

1G9A5169.jpg

Det är så många killar som tycker till om saker; Politik, film, musik, relationer. Okej, nej killar brukar inte prata om relationer, men om allt annat i princip. Alejandra Cerda och Rojin Pertow vill mycket hellre höra tjejer prata. Häxor och kamrater är den nya podden som blivit upplockad av poddjungelns främsta aktörer redan innan första avsnittet släpptes. På under ett dygn fick den 100 likes på Facebook, fortfarande innan första avsnittet. När första avsnittet väl kom fick det över 100 lyssningar på under ett dygn. Hypen är total.

Alejandra Cerda och Rojin Pertow är häxorna tillika hjärnorna bakom podden. Ämnen som tidigare avhandlades under timslånga fikor får nu ta plats som podd. Samtidens förfärlighet och förträfflighet, hur smink kan mota bort ångest, skogen och vem som hör hemma i den, relationer med män, film –samtidskommentarer med en antropologisk twist helt enkelt.

Båda häxorna har nämligen varsin examen i antropologi i bagaget, vilket kortfattat är “läran om människosläktet och människan som gruppvarelse”. Ja ni hör ju. Skarpa analyser med en intersektionellt feministisk värdegrund, lite trams och mycket charm utlovas.

Häxor och kamrater går att finna på de vanliga poddlyssnarställena. Pilotavsnittet samt andra avsnittet finns nu ute. Klicka här t.ex.

Alejandra Cerda är socialantropolog, skribent och frilansande copywriter. Bor i Stockholm och bloggar om skönhet och hållbarhet.

Rojin Pertow är socialantropolog, medievetare och politisk redaktör på Fria Tidningen. Bor i Stockholm och älskar fantasy.

För sponsring, samarbeten och övrig kontakt: Mail: haxorochkamrater@gmail.com