Hållbara julklappar för julen 2017

81011-e63bd8c396c347258f0c3403abdd0f07.jpg

Julafton närmar sig och ni har antagligen börjat köpa julklappar. Själv tänkte jag inte köpa några i år så istället vill jag dela med mig av fina, hållbara julklappar.

Hållbar vattenflaska från Blank Bottles

Blank Bottles drivs av två snälla killar, Einar och André, i Stockholm. Flaskorna är tänkta att användas både som vattenflaska eller som thermos. Dom är rostfria och utan giftiga kemikalier. Dessutom är dom supersnygga, finns i flera modeller och håller livet ut! Mycket bra julklapp för den som gillar att vara utomhus, eller som vill se till att dricka mer vatten på kontoret. Finns att köpa på webben eller Designtorget. Flaskan på bilden kostar 165 kr.

Här kan du läsa mer om Blank Bottles.

Blank bottles

 

Earcuff i återvunnet silver

Denna fantastiska earcuff är från Qvist Jewellery och handgjord av Pernilla Qvist och tillverkad i återvunnet silver. Jag tycker den är så jäkla snygg och skulle lätt matcha den till mina svarta Döden-outfits. Modellen på bilden heter Desert Evolution Earcuff och är i silver. Priset ligger på 1595kr. Smycket finns även i andra material och finish.

 

Doftljus som inte luktar syntetiskt bajs

Ursäkta rubriken men dom flesta doftljus luktar syntetiskt och starkt så att huvudvärken kommer typ direkt. Dessa är inte såna! Doftljusen från P.F. Candle Co. är i sojavax och doftar naturligt. Doftingredienserna påminner om brasor, trästugor, mossa och barrträd, vilka är mina favoriter. För dig som gillar naturliga och blommiga dofter finns det med. En fin julklapp för en surpuppa som behöver lite kärlek eller för den som redan är en riktig livsnjutare. 160kr för dom små och 220kr för dom stora, från Ecosphere.

 

En varm bok om en politisk stad

Bokförsäljningen kämpar, författare kämpar och förlagen kämpar. Ett litet bokförlag med fantastiska böcker är Leopard förlag. En bok är en klassisk julklapp och jag vet inte med er, men jag blir alltid jätteglad av att få böcker. Det känns som en sån fin present att få. Det är något med böcker som alltid känns magiskt. Mitt boktips från Leopard förlag är Jemen är bra av Tanja Holm.

Konst av en liten oetablerad kreatör

Ärligt, jag tycker dessa fotografier blev superfina. Min vän Madeleine Persson har fotograferat och affischer går att köpa genom mig. Pappret är ett obestruket lite grövre papper med lyxig känsla. Affischerna är numrerade och signerade och trycktes endast i 25 ex styck. Några finns kvar! Måttet är A3 och dom kostar 400kr styck. Vill du ha båda får du rabatt och dom kostar då 700kr. Mejla till hello@jandihearteco.com och ange vilken och hur många du vill köpa: Monstera eller Lilja.

Jandi Heart Eco med monstera. Fotograferat av Madeleine Persson.

Jandi Heart Eco med blomma.

 

Vill du hellre köpa ett presentkort? I så fall rekommenderar jag presentkort på teaterbiljetter, folkets bio eller Etsy (så mycket fint där!).

<3