Så i veckan var det Stockholm beauty week och jag kunde besöka lunchen med Weleda och sedan det avslutande arrangemanget. Jag blev glad att se så väldigt mycket ekologiskt och miljövänligt under mässan. Maria Åkerberg var där, Weleda, Organics by Sara, webshopen Ecoholics, Gröna Gredelina m.fl. Det var också flera föredrag om ekologisk hudvård och hållbarhet. Svinkul! Hittade även ett nytt italienskt märke: Puro Bio, som jag ska kika närmare på senare. En stor miss var dock att bjuda in Jocke Jonasson från New agency, som enligt programmet skulle ge "sin syn på vikten av att arbeta med hållbarhet i sin kommunikation för att vara en av framtidens vinnare" och i mejlet jag fick stod det att han skulle se tillbaka på "hur skönhetsidealen har förändrats genom tiderna och spekulerar i hur man bör kommunicera för att bli en vinnare i framtidens skönhetsbransch". Det var det hemskaste föredraget jag varit på, som tur var var det inte så långt men det var väldigt sexistiskt. Han visade två reklambilder varav den ena visade en kvinna i stramt hår och kostym och den andra visade en kvinna med utsläppt hår, ett linne som visade sidan av hennes bröst men hon hade den *****EDGY***** detaljen med hårig armhåla. Jocke Jonasson menade att reklamen med en stram kvinna inte var intressant, han ville inte veta vad hon hette, den väckte inte hans nyfikenhet, medan bilden - som visade en kvinna på exakt samma sätt som i andra reklamer om man bortser från håriga armhålan - väckte hans nyfikenhet, vad heter hon osv. Sen avslutade han med att visa bilder på män och spå fram i tiden, t.ex. kommer skägg vara ute, huvor, kepsar med osv. Aja, ni hör ju. Jag blev sjukt besviken på att dom hade paneler som pratade miljöcertifieringar, ekologiskt och hållbarthet och mitt i slänger in en sluskig reklamman som gör en grej av att en kvinna har en hårig armhåla.

Om man bortser från det så var det en trevlig tillställning. Till nästa gång hoppas jag på större lokaler, bättre föredrag, mer uppstyrd lokal och lika mycket härliga ekologiska hudvårds- och sminkmärken. Och vegetarisk lunch (för ärligt, kyckling?).

Jag fick med mig Maria Åkerbergs cover stick, hair style rough (och en baby care fick jag som bonus), från Puro bio tog jag med mig en foundation, blending brush och en fantastisk läppenna. Och så fick jag en superfin goodiebag med produkter från olika märken.

Jag ger er gladeligen mitt utlåtande på produkterna när jag använt dom lite mer.

Kram och kärlek! Och kom ihåg att vara intresserad av hudvård och tycka det är roligt att sminka sig inte alls handlar om ytlighet eller nödvändigtvis att vilja vara snygg inför killar.

<3