Föreläsning om ekologisk hudvård med Sara Nomberg

Föreläsning om ekologisk hudvård med Sara Nomberg
img_20170111_184944_862-1-e1484214580351.jpg

Jandi heart eco <3 Beauty & Bullshit

Igår var det dags meetup med Beauty & Bullshit tema ekologisk hudvård. Innan jul bad Camilla mig om hjälp att fixa det och det ville jag ju såklart!

Jag bokade Sara Nomberg som är ekologisk hudterapeut. Sara Nomberg jobbade förut som huvudlärare i ekologisk hudvård på Axelsons och driver det egna märket Organics by Sara. Supergulliga Hälsocafét lät oss låna deras lokal, tusen tack! Hudvårdsmärket Mádara och hudvårdsmärket Naturativ bjussade på lite prover och butiken Kissed by Eco var generösa nog att dela med sig av ett presentkort till en av besökarna. Tusen tack till er!

madara become organic ekologisk hudvård

Under timmen gick vi igenom skillnaden mellan naturligt och ekologiskt (som jag skrivit om här, ifall du vill läsa), vi pratade om hur olika oljor är olika feta, vad hydralater är och massa mer. En sak vi pratade som gav mig ytterligare perspektiv på varför det finns mindre forskning om naturliga och ekologiska ingredienser är för att du inte kan ta patent på något naturligt. Du kan inte ta patent på t.ex. en lavendelblomma, vilket gör att intresset för att forska på effekterna av lavendelblomman inte är lika intressant när du kan forska på effekterna av en substans du faktiskt kan ta patent på.

naturativ ekologisk hudvård ecocert smink hälsocafet

Vi blev några färre än vi hade räknat med, troligen för att det var riktigt snöoväder ute. Men åh, så mysigt det var!

Rabattkoder till er

Till kvällen fick vi två rabattkoder som jag ska dela med mig av till er med.

Koden "bb" ger 20% rabatt och fri frakt på Organics By Sara - jag uppmanar er verkligen att testa!

Koden "naturativ17" ger 40% rabatt när du handlar för minst 600kr på Naturativ - rätt bra procentsats och mycket att prova!

Tusen tack till er som kom och jag hoppas att vi kan göra liknande events framöver - som är öppna för alla som är intresserade.

Skriv gärna en kommentar om du skulle vilja gå på en föreläsning om ekologisk hudvård eller smink för den delen! <3