Ett utmärkt tips för torr hy!

Ett utmärkt tips för torr hy!
20161125095555_img_0777.jpg

Den här produkten har jag fått gratis, men jag har inte fått betalt för att skriva det här inlägget. HEJE!

Först vill jag bara säga att nu när jag börjat blogga oftare och ibland får saker gratis för att recensera och liknande, så kommer ni få se såna där texter i början av inlägget. Marknadsföringslagen säger att det är viktigt att vara tydlig med när man fått någon som helst form av ersättning för att skriva inlägg i sociala medier om produkten och den lagen vill jag inte bryta mot, så därför kommer såna texter att synas! Dock, jag lovar att fortsätta vara ärlig oavsett om jag fått eller köpt produkten själv.

Jag gillar det norrländska märket c/o Gerd sedan länge. Jag har testat en del produkter därifrån tidigare; en deo, ett läppbalsam, en duschkräm, en rengöring och så nu masken c/o Gerd Cloudberry facial mask. (Deras rengöring med canola oil är en riktig favo som jag verkligen rekommendera till alla hudtyper, även om du inte har torr hy vanligtvis.)

c/o Gerd Cloudberry Masken innehåller hjortronfröolja (visste ni att det heter cloudberry på engelska, hur gulligt?! Ska döpa alla mina barn till det!) och andra goingar som sheasmör, avokadoolja och jojobaolja finns också i tuben - som för övrigt är gjord av sockerrör. Ni som kan era ingredienslistor vet att sheasmör är super mot torr hy, så även med avokadoolja som är en fet (och fint grön) olja och jojobaolja verkar balanserande (och kan användas till massa gött, t.ex. en ledsen snippa). Masken är vit och känns som en något fetare ansiktskräm. Den är dock inte fet-fet utan fortfarande krämig och mjuk och lätt att applicera. Enligt instruktionerna kan du ha den på 12-15 minuter och sedan skölja av eller massera in i huden och låta sitta. Jag tycker det är poänglöst att skölja av något som ska verka återfuktande och återfettande och som dessutom är lyxmat för huden, dels för att det känns som waste att skölja bort en produkt som kan fortsätta verka, men också för att vatten är uttorkande och nu när man är såhär torr som på vintern så vill i alla fall inte jag torka ut hyn ytterligare. Jag brukar använda den på kvällen, 2-3 ggr i veckan, och sover med den på och vaknar sedan med mjuk och lite fet hy. Fet hy?!?!?! Kanske du tänker nu. Men ja, i sitt balanserade läge ska hyn vara lite fet. Tänk en perfekt bebishy, inte är den torr? Den är liksom lite fet och mjuk och "plumpad".

Masken har en mjuk doft. Jag kan inte riktigt placera vad den luktar, den luktar liksom *ansiktskräm*, varken syntetiskt parfymerat eller starkt av eterisk olja (vet att vissa inte gillar det med ekooljor) utan bara mjukt och den är superhärlig. Vad som är svingött är att den går snabbt in i huden nu men ligger ändå kvar under natten och göttar, det känns alltså som den är precis lagom fet. Jag kommer lätt köpa den när tuben jag har hemma är slut. Priset då? Ah, det är ingen budgetmask. En förpackning på 75ml kostar 495kr, vilket visserligen är många ml för en ansiktsmask, men har man inte en femhunka att lägga på en ansiktsmask är det en klen tröst, men för er som har dom pengarna kan jag varmt rekommendera den. <3