Recension: Jane Iredale

Ibland får jag hem produkter för att testa och recensera dom och dessa två är sådana. Jane Iredale är ett smink- och hudvårdsmärke från USA som nischat in sig på mineralsmink och hudvård. Jane Iredale är grundare och VD och startade företaget 1994 och tyvärr verkar 90-talets estetik hänga med i förpackningarna som går i guld och troligen ska kännas lyxiga men som för mig känns något omoderna och faktiskt lite tantiga. Jag har dock en läppenna ifrån Jane Iredale som jag älskar just för den typiska 90-talsläppfärgen brun.

Produkterna jag har testat är dels en rengöring, Beautyprep Face cleanser och en ansiktsspray som heter Hydration spray - jag har testat Balance. Båda produkterna är av naturligt ursprung och certifierade med ecocert.

Rengöringen består av ett vatten. Ingredienserna kommer framför allt från gurka (om grönsaker kan tillhöra decennium så känns ju gurka väldigt 90-tal) och gör inte särskilt mycket för min hy. Den ska användas med bomullspads och visst fungerar den att ta bort smink med men kräver tålamod och ganska många pads men för övrigt gör den inget särskilt för att förbättra eller underhålla min hy. Tvärtom känner jag mig något uttorkat efter att ha använt den, vilket till största del hänger ihop med vädret. Jane Iredale kanske inte vet hur torr man blir i Sverige, men å andra sidan är vi kanske inte den primära målgruppen. Under sommaren tror jag dock att den kan kännas fräsch, just p.g.a. gurkan.

Desto mer förtjust blev jag i ansiktssprayen som både ska fixera sminket och återfukta. Som fixering är jag osäker på om den gjorde så stor skillnad, jag kan varken visa på det ena eller det andra, däremot ger den en fin finish vid användning av mineralpuderfoundation eftersom den lätta duschen får pudret att smälta in i huden lite. Den doftar fräscht och är härlig att använda när hyn törstar efter fukt. Den kommer jag att ställa vid mitt skrivbord på jobbet och använda under dagen framför skärm.