30 dagar av egenkärlek: Dag 9

30 dagar av egenkärlek: Dag 9
7516814816_img_3266.jpg

Jag och mitt ex diskuterade tidigare huruvida sminkande var en hobby eller ett intresse. Han tyckte att jag skulle ha en hobby nämligen och jag protesterade högljutt med att jag hade hobbys, medan han tyckte att brädspel och byggande av modellplan var legitima hobbys medan smink enbart var ett intresse. Jag förstår hans poäng med traditionell hobby, men blev arg av att mitt intresse nedvärderades. (Han är fin, ödmjuk och gullig, så no hate på honom.) Idag ägnade jag mig i alla fall åt min hobby, bara för det är härligt. Länge satt jag på sängen och testade olika borstar med olika produkter, en ljus skugga fick bli mörkare för att sedan bli en svart eyeliner som suddades ut och blev en sotning. Jag skriver om smink här ofta, eftersom det är temat, så jag ska inte gå in på djupet eftersom jag vill prata om annat.

Ni som läser min blogg, tack fina ni för det! Det är sällan ni lämnar kommentarer (jag lämnar typ aldrig kommentarer när jag läser bloggar, det känns så omodernt på något sätt, så jag förstår er) men ni hör av er på annat sätt. Och det är jag tacksam över. Jag tycker om att få veta vad som fastnar hos er, era egna situationer, vad ni blir inspirerade av och vad ni tycker om att läsa om.

Min månad av egenkärlek verkar ha slagit an hos fler än vanligt. Troligen för att det är något som fler kan relatera till än min vanliga målgrupp som intresserar sig för grön skönhet och hållbarhetsfrågor. Jag har fått alltifrån låttips till meddelanden om vad som är svårt för er med att vara snälla mot er själva. Det gör mig såklart glad och ödmjuk att ni vill dela med er, men också ledsen eftersom det verkar som att det ligger så långt bort för så många att ta hand om sig själv.

Att ge mig själv den tiden, en stund varje dag, har varit så himla fint och därför vill jag verkligen uppmuntra er till att göra detsamma. Oftast vet man vad man längtar efter att göra mer av i livet och om det gör en glad att göra något så bör man se till att göra mer av det. Det kan handla om att sjunga högt i duschen, gå upp 10 minuter tidigare för att hinna läsa tidningen till frukosten, eller gå upp 10 minuter senare för att få sova lite extra, att strunta i kvällsmåsten och se en serie i sängen, att träffa vänner och baka ihop eller egentligen vad som helst.

Att ta hand om sig själv behöver ju inte synas på utsidans, men jag tror det syns på utsidan om man tar hand om sig själv – oavsett hur man gör det. I slutändan måste vi vara vår egen bästa vän och sin bästis vill man ju ta hand om, eller hur?