30 dagar av egenkärlek: Dag 22

img_4583-1.jpg

Igår intervjuade Ásgeir Trausti Einarsson, också känd bara som Ásgeir. (Det uttalas ausgeir) Ni som vet, ni vet. Ni som inte vet kan få veta nu: Jag har följt Ásgeirs musikkarriär sen han precis släppt sitt första album, som inte var känt i Sverige. Jag upptäckte det på flyget från Island till Sverige när jag flyttade hem efter att ha bott och pluggat i USA. Låten jag hörde heter Heimförin och den liksom talade direkt till mig eftersom jag var på väg hem efter att ha varit borta hemifrån så länge. Eftersom han inte var känd i Sverige åkte jag till Köpenhamn för att se honom men hade råkat köpa fel biljetter och hamnade istället på en opera, i samma lokal, samma tid som han spelade. Ni kan förstå ångesten när vi tog paus i operan och kunde höra basen från hans utsålda spelning...

I alla fall, igår var han i Stockholm och spelade på Debaser och dessförinnan intervjuade jag honom. Jag var jättenervös för att träffa honom, men också jättepirrig och uppspelt. Jag påminde mig själv om att det är modigt att göra sådant man vill göra, trots att det är nervöstoch tog några djupa andetag innan jag gick dit. Så fort vi satt oss ner och utbytt hälsningsfraser rann nervositeten av mig. Ásgeir var vänlig, artig, lugn och enkel att intervjua, trots att han verkade lite blyg. Intervjun publiceras denna vecka på Hymn.se.

När jag gick och la mig hade jag en varm känsla i kroppen och en känsla av att jo, jag måste fortsätta utmana mig för det som är nervöst, för det är en sån grym belöningskänsla efteråt.