30 dagar av egenkärlek: Dag 15

30 dagar av egenkärlek: Dag 15
IMG_0452-e1508142512626.jpg

Livet pågår och världen fortsätter snurra oavsett vad som händer i mitt liv. Oavsett om jag vill vara snäll mot mig själv och mot världen, fortsätter allt att pågår, som vanligt och ibland, inte som vanligt. För några dagar sedan andades en vän sitt sista andetag. Hon har varit sjuk i flera år och även om det var väntat så känns det fruktansvärt orättvist. Vi gick i gymnasiet tillsammans, hon gick estet bild och jag gick estet musik och vi tillhörde den gruppen som resten av skolan tyckte var konstiga. Hon var glad och klok, alltid trevlig när vi sågs i korridorerna och liksom... bubblande. Hon fortsatte vara sprallig när hon orkade, samtidigt som hon var öppen med hur slitsamt det var att kämpa med biverkningarna av medicinerna hon behövde och hur tungt det var. Hon var engagerad i samhällsfrågor och var en stark feminist.

Hon hade en liknande ångestproblematik som den jag har och för två år sen, i samband med att många syriska flyktingar kom, skulle vi arrangera ett evenemang tillsammans. Jag tror vi var runt 6 personer som sågs i ABF:s lokaler på Sveavägen. Vi skulle åka hiss några våningar och som ångestperson var det lätt för mig att se den korta millisekunden som hon tvekade med att kliva in i den lilla hissen. Jag är inte heller något fan av trånga hissar men i den situationen kändes det okej. Jag frågade om hon tyckte det var jobbigt och hon skrattade och sa ja så jag frågade om hon ville hålla mig i handen och det ville hon. Vi åkte upp dom tre våningarna och hon höll mig i handen och blundade hårt. Jag minns hennes väldigt långa ögonfransar. Och jag minns hur hon fick mig att tänka att det kanske var okej att visa för andra när man är rädd.

Stephanie, jag kommer alltid att tänka på dig som engagerad, stark, varm, ödmjuk, modig och omtänksam.

Tidigare har jag varit förskonad från dödsfall i min närhet. Och jag hoppas att det förblir så. Men jag lovar att fortsätta ge er, som finns i mitt liv, som ger mig kärlek och omtanke, all min kärlek och omtanke. Utan era upptåg, era historier, era tankar, era åsikter och era liv i mitt vore jag tom.