30 dagar av egenkärlek: Dag 10

30 dagar av egenkärlek: Dag 10
HATI8990.jpg
Dagens utmaning är mer av en klassisk utmaning: Sluta prokrastinera!

Ibland behöver man ge sig själv lite tough love och idag var denna dag för mig. Det finns saker jag lägger på hög och som stressar mig när dom ligger där på hög. Det kan vara saker som egentligen inte tar särskilt lång tid men som jag ändå inte hittar motivationen till att ta tag i och så går jag istället runt med en känsla av att jag har skitmycket att göra. Idag bestämde jag mig för att ta tag i alla dessa saker för att kunna slappna av sen.

Det första jag gjorde var att ta fram min anteckningsbok/bullet journal. Jag skrev dagens datum och allt jag behöver göra. Det handlar om allt från att renskriva protokollet från gårdagens styrelsemöte till att kolla upp fakturor som inte betalats och att skriva det här blogginlägget. Sen satte jag telefonen på stör ej-läge och bestämde mig för att ha skrivit klart protokollet på 30 minuter – och så gjorde jag det! Under tiden som jag satt med mitt protokoll kom jag på fler saker jag behövde göra och pausade då snabbt och skrev ner dom. Efter 30 minuter hade jag faktiskt skrivit klart hela protokollet. Då tog jag fem minuter och kollade ett par mejl, sedan läste jag igenom protokollet igen och korrigerade lite för att sedan bli färdig.

Och nu känns livet faktiskt lättare. Nu ska jag checka av dom sista punkterna på min lista och sen ska jag träffa Rojin för planering av en kul grej vi jobbar med!

Behöver du mer hjälp att sluta prokrastinera? Jag vet att vissa har större problem än andra, även om alla någon gång skjuter upp uppgifter till framtiden. Tips är att läsa boken Jag ska bara... Konsten att få det gjort i tid av Dorotea Pettersson. Dorotea arbetar som tidscoach och är supervarm och klok och moderlig. Behöver man extra coachning för att få struktur och tid att leva kan jag rekommendera att ni kontaktar henne.